In de markt voor een voedingscoach?

Voedingscoach

Voeding is erg belangrijk en het is dan ook niet je dat wanneer je voeding niet op orde is kan je een hoop problemen kunt krijgen met je gezondheid of in het dagelijks leven problemen gaat merken. Wanneer je voeding namelijk niet op orde is en je bijvoorbeeld veelste weinig eet zou je merken dat je erg weinig energie hebt en je een beetje futloos bent elke dag. Een goede voeding en een gezond eetpatroon zorgt voor meer energie zowel in het dagelijks leven als tijdens een activiteit zoals het sporten. Wanneer je hiernaast ook nog eens sport is het al helemaal belangrijk dat je goed let op je voeding. Je kan je lichaam dan ook wel een beetje zien als een auto, wanneer je de verkeerde benzine erin gooit zou de auto niet of slecht rijden. Dit is eigenlijk ook met je lichaam het geval. Helaas weten veel mensen niet veel af van voeding en wat ze nou precies allemaal moeten eten. Door middel van een voedingscoach in te schakelen krijg jij hier begeleiding in en ga je een traject met de coach aan waarbij je zou merken dat je een hoop kan eten en alsnog een gezonde levensstijl leeft. 

 

Voor wie?

Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand bij een voedingscoach loopt. Het kan zijn dat je naar een diëtist of voedingscoach wordt gestuurd via een verwijzing van bijvoorbeeld een dokter. Dit gebeurt vooral bij mensen die zwaar over of ondergewicht hebben. Het kan echter ook zijn dat je zelf contact opneemt met een coach om zo je voeding te verbeteren. In principe kan iedereen contact opnemen met een coach, je ziet wel dat dit soort diensten ook vaak worden gebruikt in de sport en dat veel sporters hier wat begeleiding bij zoeken om zo maximale prestaties te behalen. Wanneer je sport heeft je lichaam namelijk meer voedingsstoffen zoals eiwitten nodig en wanneer dit niet goed is kan het progressie hinderen. 

 

Coach 

Een voedingscoach is net zoals elke andere coach er voor jou en het is dan ook een persoonlijk traject waarbij je een hoop te leren komt. Je leert hier een hoop over voeding en het nut achter bepaalde dingen maar ook over jezelf als persoon en wat een gezond eetpatroon en de juiste voeding kan doen voor jou. Dit traject wordt dan ook als erg leerzaam ervaren. Wil jij meer informatie?

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *