Beveiliging in de zorg, wat is dit?

Beveiliging in de Zorg

Je hebt het misschien wel eens gezien wanneer je een zorginstelling of bijvoorbeeld een ziekenhuis binnenloop, namelijk: beveiliging in de zorg. Maar waarom wordt er eigenlijk gebruik gemaakt van beveiliging in dit soort zorginstelling? Er zijn meerdere redenen waarom er gebruik wordt gemaakt van beveiliging in dit soort instellingen maar de voornamelijk redenen is zoals bij elke inzet van beveiligen namelijk gewoon het veiligstellen van een ruimte of gebouw. Door het in te zetten van beveiliging kan je de kans op diefstal verminderen en is er altijd iemand wanneer er bijvoorbeeld een probleem, ruzie of gehandhaafd moet worden. Vooral in deze tijd met corona en het feit dat een mondkapje verplicht is in zorginstelling kan een beveiliger hier goed van pas komen. Zo’n beveiliger kan dan iedereen erop wijzen en ook zorgen dat het echt gebeurd. Naast de veiligheid voorop te stellen kan een beveiliger in de zorg ook assisteren in het ziekenhuis zelf, denk hierbij aan bepaalde spullen halen voor een assistent of helpen met het ontvangst van patiënten. Beveiligers in de zorg gaan dan ook anders te werk dan in andere sectoren. Dit moet ook want je hebt te maken met een andere doelgroep, zo zou een beveiliger in de zorg wat aansprakelijk zijn en ook niet zo streng als bijvoorbeeld een beveiliger bij een feest of festival. 

 

Waardevol 

Beveiliging in de zorg is er ook omdat er veel waardevolle spullen zijn in een ziekenhuis. Er zijn vaak een hoop medicijnen die alleen op recept te verkrijgen zijn in een ziekenhuis en deze leveren vaak veel geld op in de zwarte markt en dit is dan ook erg aantrekkelijk voor criminelen om te stelen. Los van de medicijnen zijn er ook een hoop dure apparaten die worden gebruikt bij bijvoorbeeld operaties of afspraken die ook erg veel geld opleveren. Ook met natuurlijk persoonlijke informatie van alle patiënten beschermd worden en ook al zijn er vaak wel mensen aanwezig in de nacht is een beveiliging in de zorg er voor dat extra stukje bescherming en veiligheid. 

 

Meer te weten komen? 

Wil jij nou meer informatie over beveiliging in de zorg of lijkt jou dit wel wat en zoek je nog een goed bedrijf waar je terecht kan voor beveiliging in of rondom de zorg of andere instellingen? Dan zou je eens kunnen kijken naar Vossec Security voor meer informatie hierover. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *